skip to main content
Ga naar de homepage
EN

NEN Spec

NEN Spec

Om zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte bij innovatieve concepthouders aan een snelle totstandkoming van afspraken met relevante stakeholders heeft NEN, naast de meer traditionele vormen van normen en private afspraken, een fast-track procedure ontwikkeld.

Het snelle product heet NEN Spec en kan worden ingezet om binnen enkele weken met relevante stakeholders tot gedragen en praktisch toepasbare afspraken te komen.

Met behulp van een NEN Spec kan uw toegang tot de markt wordt vergemakkelijkt omdat deze wordt ontwikkeld met andere relevante marktpartijen en stakeholders. Zo kunt u er met de NEN Spec voor zorgen dat uw oplossing snel de standaard wordt. Als algemeen geaccepteerd document vormen NEN Specs effectieve marketinginstrumenten.

Voordelen van de NEN Spec voor u op een rij

Snel: een NEN Spec wordt binnen enkele maanden ontwikkeld en gepubliceerd.

Flexibel: u bepaalt de planning en kiest de partners waarmee u wilt samenwerken.

Geaccepteerd: Profiteer van het vertrouwen dat wereldwijd in NEN wordt gesteld.

Zichtbaarheid: u wordt expliciet genoemd als de auteur van uw NEN Spec.

Ongecompliceerd: dankzij het gestroomlijnde proces voor het ontwikkelen van de NEN Spec kunt u zich concentreren op inhoudelijke zaken.

Internationaal: NEN helpt om uw oplossing wereldwijd beschikbaar te maken.

Consistent: NEN Spec is in overeenstemming en idealiter niet strijdig met bestaande Nederlandse normen. Dit laatste maakt het gemakkelijker om ze desgewenst later als volledige standaard vast te stellen.

Iedereen kan starten en / of meewerken aan de ontwikkeling van een NEN Spec, inclusief bedrijven, organisaties, onderzoeksinstituten en particulieren.

Interesse? Stel een vraag of vraag om een beoordeling en wie weet kunt u binnen korte tijd aan de slag met de door u gekozen partners.

Meerwaarde van NEN

Het ontwikkelingsproces van NEN Spec verloopt snel en eenvoudig. Zodra onze uitgeverij de NEN Spec publiceert, kan de marktacceptatie van uw oplossing een boost krijgen.

Door een kleine Task Force te belasten met het snel opleveren van een 90%-versie, door gebruik te maken van nieuwe vormen van online samenwerking en het zoveel mogelijk comprimeren van processtappen, worden dit soort afspraken in korte tijd opgesteld, maar wel eenduidig en met behoud van kwaliteit en betrouwbaarheid.

NEN helpt u tijdens het hele proces door:

  • u te adviseren over de standaardisatie opties (desgewenst in samenhang met patetnering en geheimhouding) voor uw concept
  • u bij te staan bij de start van het NEN Spec project
  • te helpen bij het zoeken naar bestaande normen en specificaties
  • u te helpen partners te vinden voor uw project
  • het organiseren en modereren van uw workshops
  • het bieden van de infrastructuur die u nodig heeft (vergaderzalen, webconferenties, documentbeheersysteem enz.)
  • met een professionele redactie te zorgen voor erkend normproduct
  • uw NEN Spec te publiceren via de uitgeverij van NEN
  • het promoten van de resultaten van uw werk

Markttoegang

Omdat ze het resultaat zijn van een standaardisatieproces, vormt de NEN Spec ook een strategische instrument om uw oplossing op de markt te brengen en te verspreiden.

Uw concurrentievoordeel op de markt

De NEN Spec wordt ontwikkeld via een versneld proces en wordt breed geaccepteerd dankzij de brede erkenning van het NEN-merk.

Open – transparant – professioneel

Iedereen kan een NEN Spec -project initiƫren, of dat nu een bedrijf, organisatie, onderzoeksinstituut of particulier individueel. De NEN Spec is ontwikkeld samen met uw partners in een kleine taskforce. NEN ondersteunt u met professioneel projectmanagement, een uitgebreide infrastructuur en door het publiceren en verspreiden van uw resultaten.

Ruimte om te groeien

NEN maakt deel uit van talrijke wereldwijde netwerken en kan ook ondersteunen bij de wereldwijde verspreiding van de NEN Spec.

Kosten

De kosten van de ontwikkeling van een NEN Spec hangen af van de rol en input van de concepthouder (en de betrokken experts) en liggen tussen 5.000 en 15.000 euro.

Afstemming procedure NEN Spec op procedure octrooiaanvraag

De NEN Spec procedure kan worden afgestemd op de aanvraag van een octrooi. Daarmee wint u kostbare tijd! Lees hier meer over deze afstemming.

Voor het indienen van het verzoek om tot een NEN Spec te komen en voor goedkeuring moet een businessplan worden opgesteld. Vraag NEN naar de template die daarvoor dient te worden gebruikt.

Heeft u vragen of wilt u afstemmen over het businessplan stel dan een vraag aan NEN of vraag om een beoordeling.